Илон Мъск спечели делото срещу Twitter за ботовете

Илон Мъск спечели делото срещу Twitter за ботовете

Илон Мъск спечели делото срещу Twitter за ботовете

Американският милиардер Илон Мъск спечели съдебно дело със социалната мрежа Twitter за предоставяне на файлове на акаунти на ботове. В резултат на това компанията ще трябва да предостави на предприемача файлове от бившия генерален мениджър на спам акаунти  и бот акаунти, които той е поискал по време на сделката за придобиване на социалната мрежа, според Business Insider. 

Като част от делото Twitter вече е започнал да предава искана информация на Мъск. Адвокатите на милиардера заведоха и друго дело тази седмица срещу компанията, тъй като бизнесменът иска социалната мрежа да предоставя повече информация за потребителските данни, както и за събирането и методите за тяхното анализиране. На 25 април Мъск сключи споразумение с Twitter за придобиването й за 44 милиарда долара.

Сделката трябваше да бъде приключена преди края на годината, но на 9 юли предприемачът я отказа. Мъск заяви, че компанията е нарушила разпоредбите на споразумението, по-специално социалната мрежа не е предоставила информация за фалшиви акаунти и спам ботове. Тогава ръководството на Twitter съди милиардера, за да завърши сделката. Мъск беше обвинен в отказ да изпълни задължения към платформата и нейните акционери.

Компанията смята, че предприемачът отказва да изпълни задълженията си поради факта, че сделката вече не отговаря на личните му интереси. На 29 юли бизнесменът подаде насрещен иск малко след петдневен процес, който трябваше да определи дали бизнесменът може да се откаже от сделката. На 6 август Мъск заяви в своя Twitter акаунт, че има ново условие за подновяване на сделката си с компанията. „Ако Twitter просто разкаже за метода си за избиране на проби от 100 акаунта и докаже тяхната автентичност, тогава сделката ще бъде приключена при първоначалните условия“, пише той.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ