Easyjet отменя 1700 полета в разгара на отпускарския сезон

Easyjet отменя 1700 полета в разгара на отпускарския сезон

Нискотарифната авиокомпания Easyjet потвърди, че е отменила 1700 полета, докато хората се подготвят да пътуват за летните си отпуски. Авиокомпанията е отменила полети от и до летище Гетуик през юли, август и септември, съобщи BBC.

Easyjet аргументира отмяната на полетите с ограниченото въздушно пространство над Европа и продължаващите трудности в контрола на въздушното движение. От втората по големина нискотарифна компания в Европа уточниха, че 95% от  билетите на засегнатите пътници са били презаверени за алтернативни полети.

Според фирмата за авиационни анализи Cirium през юли се очаква да бъде регистриран най-големият брой полети в Обединеното кралство от октомври 2019 г. насам. По данни на Cirium броят на полетите от Обединеното кралство, ще бъде с 11 % по-голям спрямо  юли миналата година.

EasyJet заяви, че отменените от нея полети приблизително представляват еквивалента на тези за един ден. Все пак ще бъдат осъществени около 90 000 пътувания през периода. Говорител на авиокомпанията посочи, че цялата авиоиндустрия е свидетел на "трудни условия това лято", тъй като затварянето на украинското въздушно пространство заради войната с Русия е причинило задръствания в небето и е нарушило нормалния график за полети.

От EasyJet също така заявиха, че планираните стачки на ръководителите на полети в Европа могат да окажат влияние.

"Поради това направихме някои превантивни корекции в нашата програма, като консолидирахме малък брой полети на летище Гетуик, където имаме множество ежедневни полети, за да помогнем за смекчаване на тези външни предизвикателства в деня на пътуването за нашите клиенти", каза още говорителят на авиокомпанията. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ