Volkswagen преговаря с Huawei за използване на китайска технология в електромобили

Volkswagen преговаря с Huawei  за използване на китайска технология в електромобили

Volkswagen преговаря с Huawei за използване на китайска технология в електромобили

Германският автомобилен производител Volkswagen проведе разговори с китайската компания Huawei, на които бе обсъдена възможността за използване на нейна технология, за да увеличи дела си на китайския пазар на електрически автомобили. Това съобщава Financial Times, позовавайки се на информирани източници.

Китай е на първо място в света по продажби на електрически автомобили. Volkswagen е лидер на китайския автомобилен пазар, но в сегмента на електрическите превозни средства заема девето място с дял от едва 2%, отбелязва изданието.

Cariad, собственото автомобилно ИТ подразделение на Volkswagen, е изправено пред редица проблеми, които принудиха компанията да забави новите електрически превозни средства, включително Audi Q6 e-tron и Porsche Macan. В резултат на това шефът на Volkswagen Оливър Блуме уволни почти цялото висше ръководство на подразделението по-рано през май.

Според един от източниците на Financial Times ръководството на германската компания е наясно, че партньорство с китайски производител на софтуер може да повиши привлекателността на автомобилите на Volkswagen Group сред местните купувачи.

Ключови думи

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ