Две талантливи български деца ще свирят на най-голямата сцена в света

Две талантливи български деца ще свирят на най-голямата сцена в света

Две талантливи български деца ще свирят на най-голямата сцена в света

Две талантливи български деца ще сбъднат една от своите мечти на - ще свирят на най-голямата сцена в света „Карнеги хол”. 11-годишните Лора Маркова и Сара Чакърова са поканени в Ню Йорк по случай 110-годишнината на музикалното училище „Любомир Пипков”. Изпълнението им ще бъде на 28 май под надслов „Музикални съкровища на България”.

Лора Маркова е на 11 години и свири на цигулка. Сара Чакърова, също е на 11 години, но свири на ударни инструменти, разказва bTV.

Момичетата учат в музикалното училище „Любомир Пипков” и от малки са неразделни приятелки. Заедно ще заминат и в Америка, където ще покажат своя талант на най-голямата възможна сцена „Карнеги хол”.

„Много, много се вълнуваме. Много сме щастливи, че ще отидем на такова красиво място, но и много се притесняваме как ще представим България пред жителите на Америка. Много се притеснявам как ще се представя, защото там ще има хора с много изисквания и много се надяваме да ги впечатлим”, коментира Лора.

Пътуването е по случай 110-годишнината на музикалното училище, а точно те двете са избрани след тежък конкурс сред най-талантливите и най-можещите.

След тази голяма сцена момичетата си мечтаят за още много такива успехи. „Аз си мечтая да имам пак шанса да отида в такава голяма зала, на такова хубаво място. Също да сме здрави и щастливи, защото това е най-важното нещо в живота”, казва Лора.

Концертът ще бъде на 28 май, а заедно с тях на сцената ще се качат още двама млади български музиканти Георги Леков и Лора Ал-Ахмад - лауреати на редица международни състезания и конкурси.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ