Нови лица в Борда на Българския форум на бизнес лидерите

Нови лица в Борда на Българския форум на бизнес лидерите

Четирима членове на Управителния съвет избра годишното Общо събрание на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), което се проведе на 27 май 2015 г. в Гранд хотел „София”.

Генералният мениджър на „Майкрософт” Петър Иванов, който вече има един мандат в УС на Форума, и главният изпълнителен директор на „Сименс” Боряна Манолова са новите лица в Борда на организацията, спечелили доверието на делегатите в твърде оспорвания вот. Членовете на БФБЛ гласуваха в подкрепа и на Зоя Паунова, генерален мениджър на „АстраЗенека”, и Максим Бехар, управител на „M3 Комюникейшънс Груп”, чиито мандати бяха подновени за още три години. Двамата имат изключителен принос в утвърждаването на Форума като водеща организация в сферата на етичния бизнес и корпоративната социална отговорност.

Новите и преизбраните членове на УС на БФБЛ се ангажираха да работят за устойчиво развитие на икономиката и обществото в България, да подобряват бизнес климата чрез утвърждаване на водещи практики, както и да защитават интересите на членовете на организацията. Делегатите приеха и отчета за дейността и финансовите доклади на Форума за предходната година, както и приоритетите в дейността му през 2015 г.

„Благодарим за подкрепата ви през годината, тя ни дава основание да продължаваме активно да работим, за да направим България още по-добро място за инвестиции, работа и живот”, заяви при откриването председателят на Форума Ираван Хира.

Специален гост на събитието бе Н.Пр. Ема Хопкинс, новоназначеният  посланик на Великобритания, която поздрави присъстващите представители на  компании от БФБЛ и подчерта дългогодишното сътрудничество между Британското посолство в София и създадения с помощта на Принц Чарлс Български форум на бизнес лидерите. Тя изтъкна и ролята на Форума в насърчаването на прозрачните и отговорни бизнес практики. „Споделяме основните ви приоритети – върховенство на закона, борба  с корупцията, прозрачност, които ще подобрят бизнес средата както за българските компании, така и за чуждестранните инвеститори и ще доведат до просперитет и разгръщане на пълния потенциал на страната. Гласът на бизнеса в подкрепа на реформите може да бъде много убедителен”, каза още Ема Хопкинс.

Освен новите и преизбраните членове в УС на БФБЛ са и Ираван Хира, председател и генерален директор на „Хюлет-Пакард”, Камелия Славейкова, изпълнителен директор на „Шел”, Мария Шишкова, управляващ съдружник на „ЕЙМС Хюман Кепитъл и Дейл Карнеги Трейнинг България”, Стефан Апостолов, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение”, Васко Райчев, председател на „Делойт България”, Весела Илиева, изпълнителен директор на „Юник Естейтс”, част от Ей Джи Кепитъл, Петър Велев, управител на „Екофарм”, и Ивайло Пенчев, генерален директор на „Уолтопия”. Гилбърт Маккоул, съдружник в „KПМГ България”, е финансов контрольор на Форума.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ