Петър Андронов е новият председател на Асоциацията на банките в България

Петър Андронов е новият председател на Асоциацията на банките в България

Петър Андронов е новият председател на Асоциацията на банките в България

Изпълнителният директор на Сибанк Петър Андронов е новият председател на Асоциацията на банките в България (АББ). Той ще замени на поста Левон Хампарцумян, който беше начело на организацията в рамките на два тригодишни мандата.

Зам.-председател на Асоциацията на банките в България е Виолина Маринова - председател на УС и главен изпълнителен директор на "Банка ДСК" ЕАД.

Членове на организацията са Емил Ангелов, Георги Константинов, Петя Димитрова, Светослав Гаврийски и Ценка Петкова.

Ирина Марцева е главен секретар на АББ.

Новият председател на организацията Петър Андронов има магистърска степен по финанси и банково дело от Университета за световно стопанство (УНСС). Преди назначението му в СИБАНК, Андронов заема редица позиции както в частния банков сектор, така и в Българската народна банка. От  2002 г. до май 2007 г. е главен директор на управление „Банков надзор” в Българска народна банка. От 2003 г. до май 2007 г. е член на Управителния съвет на Резервния обезпечителен фонд. Андронов е член и на Инвестиционния комитет на БНБ. В периода 2005 – 2007 г. е наблюдател и член на Европейския банков комитет и на Комитета на европейските банкови надзорници към Европейската комисия. В същия период е наблюдател и член на Банковия надзорен комитет към Европейската централна банка. Петър Андронов е назначен за изпълнителен директор на СИБАНК през юли 2007 г. През март 2008 г. става главен изпълнителен директор, а от март 2011 г. заема позицията и на кънтри мениджър на КВС Груп за България. От 2008 г. е член на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България и неин представител в Комитета по банков надзор към Европейската банкова федерация.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ