В Дрезден се появи най-дългият автобус в света

В Дрезден се появи най-дългият автобус в света

В Дрезден се появи най-дългият автобус в света

Тази есен, по улиците в Дрезден ще тръгне най-дългият автобус в света, съобщава Die Welt. Той е с дължина 30 метра при стандартни за този тип транспорт 12 метра. Първите му тестове предизвикаха огромен интерес сред местните жители и туристите, които масово го фотографираха.

Супервозилото побира 256 пътници едновременно като идеята е да замени постепенно все по-скъпите за издръжка трамваи. А след време - и замърсяващите с бензинови изпарения настоящи возила от градския транспърт, тъй като е хибрид – има бензинов двигател, но може да се движи и с електричество.

Рекордьорът е проектиран и произведен от института Фрауенхофер, който се занимава с развитие на транспортни системи и инфраструктури в съавторство с Техническият университет в Дрезден. „Най-сложно се оказа осигуряването на маневреността му”, коментира един от конструкторите му Матиас Клинхер.

Автобусът гигант не изисква специална инфрастурктура, но дали ще успее да се движи по градската пътна мрежа без да пречи на останалите участници в движението ще стане ясно по време на нови тестове през септември.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ