Компютърен вирус зарази човек

Компютърен вирус зарази човек

Компютърен вирус зарази човек

Британският учен доктор Марк Гасън твърди, че е първият човек, заразен с компютърен вирус. Според него "инфекцията" се получила от имплантиран в ръката му чип.

Доктор Гасън се подлижал сам на експеримент, като първо имплантирал чипа, а после пробвал да му вкара вирус. Оказало се е, че чипът може да бъде заразен с вирус и да го прехвърли на други системи, които влизат в контакт с него. „С поглед към бъдещето, смятам, че имплантите все по-често ще се използват като технологии. Искам да покажа, че както има ползи, така съществуват и рискове.", коментира резултатите от експеримента си д-р Гасън.

Имплантантът на доктор Марк Гасън е подобрена версия на чиповете, използвани за домашни любимци и му позволява идентификация, когато влиза в секретни помещения или използва секретни технологии.

Според специалисти, откритието на учения е много полезно, защото е първото емпирично доказателство, че всички технологии, имплантирани в човешкото тяло като мозъчните стимулатори и пейсмейкърите крият потенциална опасност.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ