Най-сигурният начин да те изгонят от Google

Най-сигурният начин да те изгонят от Google

"Как работи Google" ("How Google Works"). Това е заглавието на нова книга, издадена в САЩ, от председателя на борда на директорите на технологичния гигант Ерик Шмид и бившия старши вицепрезидент и продуктов мениджър в компанията Джонатан Розенберг. 

Двамата разказват какво са научили, управлявайки най-голямата и най-добра интернет търсачка в света, посочва Business Insider. В разговор в Лондон те по-рано разкриха възгледите си при назначение на нови кадри. Но, освен че назначава, Google понякога и освобождава. Особено, ако наистина има причина и човекът не се вписва в корпоративната й култура. 

По думите на Розенберг, управата на Google постоянно се оглежда сред служителите за "негодници". Какво има предвид с това название? С тази дума той назовава хората, които са "много дразнещи" за останалите служители, недобронамерени, или които с действията си изгонват доброто от останалите. "Наличието на твърде много "негодници" може да осакати фирмата", смята той. Според него "високата концентрация" на такива личности в екипите може да бъде решаваща. "Ако сложиш повече от малцина от тях в един тим, хората няма да искат да идват на работа сутрин", казва Розенберг. 

Как още са описвани тези лоши кадри? Те "лъжат, мамят в работата, приписват си заслуги за работата на други хора, от тях изтича ценна информация". Да вършиш едно или повече от тези неща, е най-сигурният начин да те изгонят от Google.

И особено се държи на секретността. Неслучайно малцина от 48-те хиляди души, които работят за нея, споделят много малко за работата си.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ