Нов моден спор, свързан с мъжките обувки

Нов моден спор, свързан с мъжките обувки

Нов моден спор, свързан с мъжките обувки

Обувките с „квадратна“ форма в областта на пръстите раздвояват света на мъжката мода и стилистиката от известно време. Някои експерти твърдят, че те са много непривлекателни и демоде. Почитателите им сред купувачите обаче настояват, че са далеч по-удобни от заострените мъжки обувки с тънка подметка, харакертни за модерните, считащи себе си за подчертано елегантни млади мениджъри и офис професионалисти днес.

Известна част от уважаваните търговци на дребно продължават да продават този модел, отбелязва Business Insider. Затова не е трудно да се разбере защо мъжете (в САЩ и други части на света) са объркани и раздвоени в избора си.

Моделът обувки наред с формата на сакото и вида на часовника продължават да бъдат ключовите показатели за социален статус, вкус, стил, възраст и личен избор сред представителите на силния пол в бизнеса и държавниците на високи постове. Мнозина сред модните стилисти са категорични, че „обувките с квадратен вид“ трябва да останат в историята. „Мисля, че са чудесни за хора с квадратни крака или такива на име Франкенщайн. Останалите извън тях не съветвам да ги купуват“, твърди авторът на популярния американски моден блог The Sartorialist Скот Шуман.

Джак Дейвис – фотограф и директор, известен с уникалния си личен стил на обличане, отбелязва, че обувките са се превърнали в „промивка на мозъка от типа на Уолстрийт (вида на мъжете) с никакво чувство за стил“. „Наистина разбирам някои корпоративни среди, в които има дрес код, но съществуват множество стилни опции за избягване на известния с лоша слава квадратен пръст (на обувката на крака)“, добавя той.

В същото време Матю Рубингър - директор луксозни аксесораи в Heritage Auctions коментира, че той лично никога не би носил такива обувки, защото не са актуални от 15-20 години насам, но кой знае – може би ще се върнат на мода, както се случи с двуредовите костюми.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ