Учени изследват ДНК на Ози Озбърн - да открият защо е още жив

Учени изследват ДНК на Ози Озбърн - да открият защо е още жив

Учени изследват ДНК на Ози Озбърн - да открият защо е още жив

Американската компания Knome ще направи генетична карта на бившия лидер на Black Sabbath Ози Озбърн, за да изясни на какво се дължи това, че музикантът е още жив, съобщи Sky News.

Според шефа на изследователския отдел Нат Пирсън, изучаването на хора с необикновена медицинска история има огромен научен потенциал. В случая с Озбърн учените се надяват да изяснят и механизма, по който организмът усвоява наркотиците.

61-годишният музикант, който самият се нарича медицинско чудо и завеща тялото си на науката - на Музея за естествена история, предизвиква удивление как още е жив след десетилетията алкохолна и наркотична зависимост. Пие от 60-те години, и то яко - денонощната му дажба е например 4 бутилки коняк с шепа медикаменти, мархуана, цигари и пури. Той беше маса време в психиатирчана клиника. Освен това счупи шията си, докато препускаше със супермощен мотоциклет, и месеци наред беше държаn в изкуствена кома, докато позараснат кокалите му.  

Ози позабави топката едва в последните години, наближавайки 60-те, под натиска на съпругата си Шарън. И като награда започна да води здравна колонка в неделното издание на в. "Таймс". "Много се изненадах, като ме поканиха. После си дадох сметка, че съм много осведомен по здравните въпроси - похарчил съм за лекари не по-малко от 1 млн. лири", коментира музикантът, известен със свежото си чувство за хумор.

На 22 юни излиза неговият 10-и солов албум "Scream", а специализираните издания пишат, че бившият фронтмен на "Блек Сабат" е надминал себе си.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ