Маркетинг стратегии за iPad

Маркетинг стратегии за iPad

Маркетинг стратегии за iPad

Все още много голяма част от бизнеса няма присъствие в iPad. В смисъл такъв, че няма свое, специално разработено приложение. А таблетите се масовизират и все по-често са сочени за компютрите на бъдещето.

Специално в САЩ, където тези устройства се появиха и рекламният пазар е много силно развит, само 22% от 50-те първи, най-големи търговци на дребно имат iPad app. Същевременно таблетът на Apple е най-бързо разрастващата се компютърна технология от потребителската електроника на планетата. Защо тогава големите марки не я приемат толкова бързо, колкото приеха iPhone и смартфоните?

Отговорът е свързан с комбинация от процеси, явления и фактори, обяснява в mashable Джийн Паек (можете да го последвате в Twitter с хаштаг @gpack). Той е вицепрезидент интерактивни услуги във Factory Design Labs – агенция, която предлага дигитални и традиционни маркетинг услуги на големи лайфстайл брандове като The North Face и Oakley.

Според него причината за забавянето е свързана с това, че много от най-големите марки вече вложиха милиони в присъствието си в мобилните телефони и смятат, че приложенията за смартфоните ще работят и в iPad. Понякога тази стратегия работи, казва той. В крайна сметка някои приложения предлагат почти идентично потребителско преживяване в iPhone и iPad. Но за да постигнат максиламно въздействие на марката, компаниите трябва да създадат и предложат специфични приложения, подходящи за iPad. В уникална технология те могат да се възползват от по-големия екран на таблета и от уникалната рамка, която е поставен умът на неговия потребител.

Има десетки неща, закоито една фирма трябва да се замисли, преди да рекламира в iPad. Например, откъде да започне, дали марката трябва да създаде уеб-базирано приложение или хибридно приложение? Краткият отговор гласи, че много зависи от компанията. Но има няколко основни практики, които е важно да се имат предвид, когато дойде време да се прави маркетинг на бизнеса в iPad. Ето кои са те:

      = Съдържанието е цар. Съдържанието е царица. Хората се интересуват само от нещата, от които се интересуват. Тоест, маркетолозите трябва да се възползват от това и да се насочат към своята, силно таргетирана аудитория. Планирайте потребителско сегментиране, за да предложите съдържание, което отговаря на тесните интереси, нужди и желания на потребителите. Става дума за същата сегментационна методология, която марките досега използваха с имейл маркетинга, само че приложена към дистрибуционния модел на iTunes. И още: освен това да позволявате на потребителите на таблета да избират какъв тип съдържание идкат да видят е важно също да им давате начин да променят и отказват досегашната си селекция.

      - Инвестирайте в правилното потребителско изживяване. Може да създадете фантастично съдържание, но ако потребителят има един лош опит с вашето приложение, няма да продължи да го използва. Ето защо е критично важно да инвестирате в UX тестване, докато разработвате своето iPad приложение.

      - Фокусирайте се в дългосрочен план. Приложението в този таблет е един вид като малко дете. Има нужда от подхранване, от постоянна грижа. Не можете да го представите на аудиторията и след това да забравите за него. Вложете средства в поддръжката, обновяването на съдържанието, тестването, оптимизацията. Обърнете се към фотографи, автори, специалисти във видеографиката, редактори и други творчески типове професионалисти, които постоянно да се фокусират и да работят по него.

      - Отворете врати на близостта. Потребителите могат да обичат много марката ви, но също обичат и други марки. Помислете за други, неконкурентни компании, които се доближават до вашата категория. Тези партьори могат да ви помогнат да увеличите аудиторията на приложението ви в iPad, ако комуникирате с тях и ги държите близо до себе си. Приложенията на таблета за публикуване имат голям потенциал като рекламна платформа, в която си партнират марки. Например, ако разработите месечно iPad списание, пълно с брандирано съдържание, позволете на близки марки да рекламират във вашето iPad издание, за да генерирате повишено партньорство и/или рекламни приходи.

      - И накрая: Направете приложението си откриваемо. Потребителите почти никога не се натъкват на апликациите случайно. Знайте, че е задължително постоянно да промотирате по всякакви възможни начини приложенеито ви в iPad. Важният въпрос тук е как най-добре да сторите това пред целевата си аудитория.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Борисов сред среща с Асен Василев: Въглищните централи ще работят до 2038 г.
Истанбулската конвенция влиза в сила в ЕС от 1 октомври
Германската инфлация падна до нива, виждани за последно преди войната в Украйна
Миньори и енергетици блокираха пътища на няколко места в страната 
100 книги, които всеки трябва да прочете в живота си
Китай продава толкова много на Русия, че контейнерите вече се трупат
Денков: Правителството ще приеме плановете за справедлив преход в енергетиката въпреки протестите
След срещата в парламента: ДДС-то за ресторантьорите остава 9%, бонус - донос отпада
Канада обяви помощ за Украйна за около 480 млн. долара
Бойко Борисов: Шансовете на Антон Хекимян са огромни, може да победи на първи тур
Джейми Даймън: Светът може да не е подготвен за най-лошия сценарий с лихвите на Фед
Денков: Пълното ни интегриране в европейските и евроатлантически структури е основна цел за кабинета
Спад на борсите в Европа на фона на повишената доходност на облигациите*
Финансовото министерство предлага връщане на ДДС от 20% за ресторантьорите
Всеки четвърти българин пропуска годишните профилактични прегледи
Обявен за убит руски адмирал участва в заседание на висши военни
Времето: Есента настъпва, ще бъде слънчево и топло
ЕС отново налага глоба от 400 млн. долара на Intel за злоупотреба с пазарна сила
ЕС ще отпусне 135 милиона долара на Тунис като част от пакта за миграцията
Майкъл Блумбърг очерта план за наследяване на медийната си империя
Дванадесет страни ще имат допълнителни места в следващия Европейски парламент
Цените на зърнените стоки по световните борси се понижават
Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
bTV се разделя с Антон Хекимян