Силна кампания се обявява против експлоатацията на жени за модната индустрия

Робството в САЩ през 19-и век, апартейдът в Южна Африка, дискриминацията на жените, зоологическата градина с хора в Белгия - тези и други грешки в човешката история са огромни и те са равностойни на нещо, което се случва в момента - експлоатацията до крайно изтощение на жени в бедните държави, които шият дрехи за време срещу абсолютно нищожно заплащане. Всички тези хиляди жени са наети в тежката индустрия на "бързата мода", където са затрупани в работа до крайно изтощение, за да задоволят апетита за евтино облекло за бързо носене и изхвърляне на богатите западни нации.

Това припомня със силна кампания германската модна марка от Кьолн Armedangels. В центъра на кампанията стои въздействащо видео, в чието описание от компанията припомнят, че на 24 април 2013 г. светът на модата и модното поизводство настръхна за миг, след като в Дака, Бангладеш, се срути лошо построена фабрика за производство на дрехи. Загинаха над 1135 жени шивачки, наети да шият бързо срещу нищожно заплащане. 

"Да революционизираме текстилната индустрия и да покажем на големите играчи, че нещата могат да се вършат по-добре! НЕ на заплатеното робство, НЕ на химическата лудост, НЕ на евтиното масово производство!", обявяват от Armedangels. 

Ето и видеото. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ