7-те заповеди на Facebook маркетинга!

7-те заповеди на Facebook маркетинга!

Можем да пишем много за това, което трябва да правим, за да постигаме успехи във Facebook маркетинга, но колко знаем за нещата, които правят лошо впечатление и отблъскват феновете? Една от най-успешните агенции за Facebook маркетинг у нас BeShared ни представя 7 от най-често срещаните грешки в администрирането на фирмени страници и създаването на съдържание, които трябва да спрете да правите още днес.

1. Не харесвайте публикациите от името на страницата!

Фактът, че сте публикували или одобрили публикуването на пост във вашата фирмена страница, означава че вие я харесвате. Натискайки бутона „Харесвам“ не постигате абсолютно нищо, освен, че това действие може да се изтълкува като опит да съберете повече харесвания на поста. Най-добрият вариант е да го харесате от личния си профил, за да може вашите фейсбук приятели да видят също поста и да посетят страницата ви.

2. Не пренебрегвайте коментари и въпроси!

Не оставяйте въпроси или коментари под постове, лични съобщения или на стената без отговор. Всеки коментар е потенциална възможност да създадете по-силна връзка между вашия продукт и потенциалния/настоящ клиент – не я пропускайте. Не забравяйте обаче да бъдете честни, открити и любезни.

3. Не преследвайте количество, а качество!

Няма смисъл да имате хиляди фенове, които не се интересуват от вашия продукт или да публикувате десетки постове, които не носят целенасочена информация. Ако имате малко, но активни и ангажирани с вашата страница фенове, значи сте постигнали една от основните цели на фейсбук маркетинга.

4. Не копирайте!

Важно е да следите какво правят вашите конкуренти във Facebook, но никога не си позволявайте да ги копирате. Хората търсят различното, новото и интересното. Ако веднъж са видяли някакъв страхотен пост, колкото и креативен да е бил той, втори път няма да им направи впечатление.

5. Не досаждайте!

Редувайте продажбените и промоционални предложения с интересна и полезна за аудиторията информация. Ако всеки ден от стената ви бликат посланията като „Купи!“, „Вземи!“, „Не пропускай!“ и пр. със сигурност ще отблъснете значителна част от натрупаните фенове.

6. Не прекалявайте!

Повече постове не означава повече фенове или по-голям обхват. Оптималният брой е 2-3 поста на ден, през минимум 3 часа, тъй като всеки нов пост убива предходния. Ако искате постът да достигне до повече хора, използвайте опцията за спонсориране. Същото важи и за дължината на текста към поста – оптималният вариант е до 3-4 реда.

7. Не бъдете скучни!

Заложете на забавни и интересни постове, които ще генерират коментари и споделяния. Всякакви загадки, пост-игри с или без награди, гатанки и пр., даващи възможност на аудиторията да коментира, са чудесен метод за увеличаване нейната ангажираност и активност. И не на последно място залагайте на апликации с наистина интересни игри и привлекателни награди, с които не само ще натрупате нови фенове, но и ще дадете въможност на настоящите да спечелят ваш продукт, докато се забавляват.

Кристина Георгиева

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ