Мраз до -25 градуса очакват синоптиците утре

Мраз до -25 градуса очакват синоптиците утре

Нищо чудно в следващите часове от денонощието отбелязаните днес отрицателни температурни рекорди да бъдат "подобрени".  Студеното време не само ще се задържи поне още три дни, но и се очаква живакът в термометрите да падне още повече. Между минус 20 и минус 25 градуса ще са преобладаващите минимални температури в страната през следващото денонощие, съобщиха от Института по метеорология и хидрология при БАН.

Максималните температури ще бъдат между минус 15 и минус 10°, а по южното крайбрежие на морето и крайните югозападни райони – от минус 7° до минус 2°. В Източна България ще духа умерен, по Черноморието и временно силен север-северозападен вятър, който допълнително ще усилва чувството за студ; там се запазва и опасността от измръзване. Облачността над страната ще бъде разкъсана, на много места незначителна. По-значителна ще бъде облачността над Източна България, където на отделни места ще превали слаб сняг.

Над планините ще има разкъсана облачност, до незначителна. Ще духа умерен и временно силен вятър от североизток. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра - около минус 12°, на 2000 метра - около минус 16°.

В сряда и четвъртък ще се задържи много студено, минималните температури ще са между минус 25 и минус 20, на отделни места при ясно и тихо време и до минус 27, а максималните ще са предимно между минус 17 и минус 12, в крайните южни райони и по морския бряг до минус 8-10°. В Източна България ще продължи да духа до умерен северен вятър. Ще има разкъсана облачност, през първия ден над много райони незначителна.

Според синоптиците затопляне ще има час в петък, когато вятърът ще се ориентира от изток и ще започне повишение на температурите; минималните ще са между минус 17 и минус 12°, а максималните между минус 7 и минус 2°. Ще има значителна облачност и на места ще превали сняг.

Най-ниската температура тази сутрин бе регистрирана в Чирпан - минус 24 градуса.

В Русе са измерени минус 19,9 градуса, което е най-ниската стойност за този ден от 50 години насам. Във Видин термометрите тази сутрин показаха рекордните минус 20,3 градуса. Във Велико Търново са измерени минус 15,5 градуса. Във Варна - минус 11,8 градуса. В Монтана са отчетени минус 18 градуса, същото са показвали и термометрите в Оряхово.

Минус 17,8 градуса са показвали термометрите тази сутрин в Ловеч, Свищов, Рожен. В Елхово - минус 12,8 градуса. На нос Емине – минус 12,2. В Кърджали – минус 14,0 градуса. В Ново село –минус 15,9 градуса. В Разград – минус 16,2 градуса. В Шабла – минус 12,8 градуса.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ