„Белият лотос“, „Тед Ласо“ и „Наследници“ са големите победители на награди „Еми"

„Белият лотос“, „Тед Ласо“  и „Наследници“ са големите победители на награди „Еми

„Белият лотос“, „Тед Ласо“ и „Наследници“ са големите победители на награди „Еми"

На бляскава церемония в Лос Анджелис бяха раздадени 74-тите телевизионни награди „Еми“, предаде Си Ен Би Си. Това бе първата присъствена церемония от началото на пандемията.

„Белият лотос“ на HBO спечели най-много награди по време на церемонията, прибирайки пет статуетки, включително за най-добър лимитиран сериал или антология. Втори по брой награди бе сериалът „Тед Ласо“ на AppleTV+, който спечели четири трофея, включително най-добър комедиен сериал и най-добър актьор в главна роля в комедиен сериал за Джейсън Судейкис.

Вчерашната вечер бе историческа за Ли Джун-дже от хита „Игри на калмари" на Netflix, който стана първия азиатец, спечелил наградата за най-добър актьор в главна роля в драматичен сериал. Създателят на сериала Хуанг Донг-хьок спечели приза за най-добра режисура за драматичен сериал – също първият азиатец, спечелил наградата.

Продукциите на HBO прибраха най-много награди – 11, включително за най-добър драматичен сериал за „Наследници“. Disney и Apple си тръгнаха с по четири статуетки, а Netflix – с три.

Сред другите големи победители бяха Майкъл Кийтън, който спечели приза за „Най-добър актьор в главна роля в лимитиран сериал или филм“ за „Dopesick“, Джийн Смарт, която грабна статуетката за „Най-добра актриса в главна роля в комедиен сериал“ за "Хитринки", Дженифър Кулидж – „Най-добра актриса в поддържаща роля в лимитиран сериал или ТВ филм“ за „Белия Лотус“ и Джулия Гарнър за „Най-добра актриса в поддържаща роля в драматичен сериал“ за „Озарк:

Шерил Лий Ралф спечели наградата за най-добра поддържаща женска роля в комедиен сериал за „Начално училище Абът“, като така стана едва втората чернокожа жена в историята на наградите „Еми“, прибрала приза в тази категория. На 26 Зендая стана най-младият носител на две награди за най-добра актриса в драматичен сериал за ролята си в „Еуфория“.

Аманда Сейфрид спечели трофея за най-добра актриса в лимитиран сериал за превъплъщението си в „Dropout“ като Елизабет Холмс

Всички победители може да видите тук.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ