БНТ – домакин на един от най-престижните конкурси за тв програми

БНТ – домакин на един от най-престижните конкурси за тв програми

В годината на 55-я си юбилей Българската национална телевизия ще е домакин на един от най-престижните конкурси за телевизионни програми в Европа - Prix CIRCOM. Това съобщи генералният директор на телевизията Вяра Анкова на пресконференция днес в присъствието на Дейвид Лоуен – Президент на Prix CIRCOM и членове на ръководството на БНТ.

Конкурсът е учреден през 1990 г. и се организира ежегодно от Асоциацията на телевизиите на европейските региони. Форумът събира, оценява и награждава селектирани продукции от цяла Европа, свързани с актуални европейски събития, постижения и тенденции и отличаващи се с високо качество и професионализъм.

30 държави са заявили участие в тазгодишното издание на Prix CIRCOM , а за наградите в 10 категории ще претендират 228 програми. 50 от тях са в подкатегорията „Документални филми, 35 – в „Магазинни и новинарски предавания”, 29 – в „Citizenship Coproduction”, съобщи президентът на Prix CIRCOM Дейвид Лоуен. Самият конкурс започва утре и ще продължи до 11 април в София. Оценяването на кандидатите ще бъде извършено от жури, включващо професионалисти от 14 държави. Всички победители ще бъдат оповестени седмица след журирането, а самото награждаване ще се състои на Годишната конференция на  CIRCOM през месец май в Цавтат Хърватска. Тогава ще бъде обявен и носителят на специалната, голяма награда Grand Prix на конкурса.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ