Вариант 1 се падна на матурата по избор

Вариант 1 се падна на матурата по избор

Вариант 1 се падна на матурата по избор

Днес се провежда вторият задължителен Държавен изпит за зрелостниците и Националното външно оценяване по математика след 7 клас.

Матурата започна в 8.00 ч. и ще продължи 4 астрономически часа. Изпитът включва 13 различни предмета. Падна се Вариант 1.

Изпитът по математика на седмокласниците е от 10.00 ч. и е в два модула - национално външно оценяване, което трае 60 минути, и допълнителен изпит за още 90 минути.

Най-много заявления тази година са подадени за явяване на матура по предмет „Биология и здравно образование" - 17 671. След него е „География и икономика" - 14 638, на трето място е „Английски език" с 11 598 заявления. Традиционно най-малко желаещи има за „Италиански език" - 118 души.

Вариантът за втория Държавен зрелостен изпит беше изтеглен в сградата на Министерството на образованието и науката в 7.00 ч. Изтегленият номер 1 важи за изпита по всеки предмет.

На изпита по математика ще се явят около 61 000 седмокласници. Първият модул съдържа 20 задачи от два вида - със структуриран отговор и със свободен отговор. Максималният брой точки, който могат да получат учениците, е 65.

Резултатът от националното външно оценяване по математика се записва като текуща оценка.

Вторият (допълнителен) модул се състои от 4 задачи с отворен отговор. Незадължителният модул носи 35 точки.

Министър Тодор Танев заяви, че е поискал допълнителни мерки за сигурност - заглушаване на сигнала на мобилните телефони от сградата на министерството. Те не са били одобрени, понеже в същата сграда е и президентството.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ