Жители на Сопот ще блокират пътя София - Бургас

Жители на Сопот ще блокират пътя София - Бургас

Жители на Сопот се готвят да блокират в 12 часа подбалканския път Бургас-София заради подготвяната разпродажба на общинско имущество.
Частен съдебен изпълните трябва да започне процедурата в 10.30 ч. С имуществото трябва да бъде погасена част от дълга на общината от 4,5 милиона лева към фирмата, изградила пречиствателната станция в града.

При първото влизане на частния съдебен изпълнител в общината преди две седмици сопотчани блокираха сградата, включително и с черешови топчета.

В списъка за търга, който тогава беше отложен след договорка между кмета Веселин Личев и частния съдебен изпълнител Мариана Обретенова, има компютри, маси, бюра и дори хладилник. Кметът се надяваше през двете седмици отлагане на изпълнението държавата да отпусне безлихвен заем на община Сопот от 3,7 млн. лева, но до момента това не се е случило. 

Веселин Личев уточни, че цялата информация от общинските компютри е прехвърлена вече на преносими хард дискове, които са депозирани в банка. 

От Гражданския инициативен комитет заявиха, че този път няма да се блокират сградата на общината, за да могат да работят частните съдебни изпълнители спокойно, но ще изразят недоволството си, като спрат за кратко движението по подбалканския път, който минава пред сградата на администрацията. 

По БНР Веселин Личев каза, че с разпродаването на търг на имуществото на общината може да се спечелят 15 хиляди лева. Единственото, което може да се направи, е да се отпусне безлихвеният заем, за който сме подали документи още през декември, каза Личев и добави, че решението е в ръцете на финансовия министър. Според Личев спасителният държавен заем за Сопот е забавен заради предстоящите местни избори. 

Служители от община Сопот се готвят да изкупят обратно компютрите, които съдебни изпълнители ще продават заради задълженията на общината. 
 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ