Заловиха 55 кг. хероин на Дунав мост

Заловиха 55 кг. хероин на Дунав мост

Заловиха 55 кг. хероин на Дунав мост

Близо 55 кг. хероин бяха иззети на ГКПП Дунав мост при съвместна операция на служители от Митница Русе и Гранична полиция. Пратката, разпределена в 50 пакета, е открита в ТИР с чуждестранна регистрация, превозващ по документи текстил и резервни части от Турция за страна от Западна Европа.

Камионът, управляван от гръцки гражданин, се опитал да напусне България през ГКПП Дунав мост малко преди полунощ. Освен водача, в кабината е пътувал и български гражданин.

Превозното средство е селектирано за сканиране с мобилната рентгенова апаратура на Митница Русе. При проверката със скенер митническите служители забелязват необичайни товари в кабината на шофьора, заради което е извършена щателна митническа проверка на камиона. При претърсването инспекторите откриват под леглото в шофьорската кабина обемист сак и куфар, пълни с пакети, облепени със сребристосиво тиксо.

За случая веднага са уведомени разследващ митнически инспектор и дежурен прокурор. Установено е, че са укрити 50 пакета с общо тегло 54,737 кг. Всички пакети съдържат бежово прахообразно вещество, което при извършения полеви наркотест представлява хероин. По предварителни изчисления стойността на наркотика е около 2 740 000 лева.

С полицейска заповед шофьорът и спътникът му са задържани. Случаят е поет от Окръжна следствена служба - Русе.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ