Лекари се борят за живота на оцелялото при падане от 8-ия етаж дете

Лекари се борят за живота на оцелялото при падане от 8-ия етаж дете

Лекари се борят за живота на малкото дете, оцеляло след падане от 8-ия етаж на блок във варненския квартал "Левски". Животът му все още е в опасност, каза пред журналисти шефът на сектора по реанимация д-р Валентин Власаков в МБАЛ "Св. Анна" във Варна.

Две близначета на 1,5 г. паднаха тази сутрин от балкона в дома си. Едното почина на място.

"Детето е с много тежка политравма. Борим се и правим каквото е възможно", каза д-р Власаков. По думите му, на този етап са стабилизирани основните функции на детето, но травмата на белия дроб е много тежка, както и по наранявания по цялото тяло. „Вероятно има и травми в мозъка, въпреки че не се видя на първия компютърен томограф, който направихме", каза шефът на реанимацията във варненската болница, цитиран от Фокус.

Д-р Власаков посочи, че н детето е направена операция и е поставен е плеврален дрен на едната гръдна половина заради тежката травма на белия дроб. „Има най-различни кръвонасядания в голяма част от тялото, но опасността идва от белия дроб и от мозъка, допълни лекарят.

Сигналът за нещастието е бил подаден тази сутрин около 8.00 часа. Полицията работи по изясняване на причините и обстоятелствата, които са довели до трагедията в бл. 2 на ул. „Петър Райчев" във варненския квартал „Левски".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ