Министерски съвет призова ЦИК да освободи гражданите, чакащи приемането на бюлетини

Министерски съвет призова ЦИК да освободи гражданите, чакащи приемането на бюлетини

Министерски съвет призовав Централната избирателна комисия да вземе решение, с което да позволи изборните книжа да бъдат запечатани и поставени под охрана, а гражданите да бъда освободени от ангажимента да чакат приемането им.

„Има възможност предоставянето и обработката на документите да се извършва поетапно, а ангажираните представители на ОИК да бъда викани последователно”, изтъкнаха от Министерски съвет.

Без да оспорва независимостта на Централната избирателна комисия, правителството призовава за отношение на хуманност и се ангажира с пълна подкрепа за предоставяне на необходимото съдействие, охрана на изборните книжа и грижа за хората.

Централната избирателна комисия се събра на спешно заседание.

Най-тежко е положението в столицата. Здравното министерство съобщи, че седем спешни екипа дежурят на място, а четирима души са приети в болница.

Екипите са прегледали 25 човека, от които хоспитализирани в УМБАЛ „Св. Анна" са 4-ма души: един пациент с комоцио, пациентка със спонтанен аборт, един пациент с преходни нарушения на мозъчното кръвообращение и един с остър апендицит.

В момента в зала „Арена армеец" се намират около 5000 души. Днес, през деня, медицинска помощ е оказана на още 11 души. Хората са на ръба на силите си, тъй като са на крак от над 24 часа.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ