Обама предлага вдигане на данъците на богатите

Обама предлага вдигане на данъците на богатите

Обама предлага вдигане на данъците на богатите

Американският президент Барак Обама представи проектбюджета за следващата финансова година в размер на 3,9 трилиона долара, предвиждащ съкращаване на дефицита до 564 млрд. долара, съобщи, Асошиейтед прес.

Проектът, който вече е изпратен в американския Конгрес, предвижда и повишаване на данъците на състоятелните граждани чрез орязване на някои данъчни облекчения, както и повишаване на данъчните ставки за финансови организации, тютюневите изделия, а също и за ръководителите на частни инвестиционни фондове.

В разходната част на бюджета са включени пера за модернизация на автомобилни и жп трасета, за предучилищното образование, а също и за квалификационни курсове за работни места и други мерки по увеличаването на броя на работните места.

САЩ трябва да вземат решение дали ще отстояват данъчните облекчения за богатите или ще се правят инвестиции в нови работни места, ръст на икономиката и разширяване на възможностите за всеки американец, подчерта Обама при представянето на бюджета за следващата финансова година, която започва от 1 октомври.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ