Петък - Ден без асансьори!

Петък - Ден без асансьори!

Петък - Ден без асансьори!

Компании и институции от десетки европейски държави символично затварят асансьори и ескалатори и ще отправят призви "Избери стълбите!" този петък, 13 май. Така ще протече за втора поредна година европейската инициатива "Ден без асансьори". У нас акцията се организира от сдружение BG Бъди активен, координатор на кампанията NowWeMOVE и ще се проведе в цялата страна.

Главната цел на Ден без асансьори е да бъде обърнато внимание върху значението на физическата активност и да демонстрира колко лесно е да бъдем активни, въпреки натовареното ежедневие. Събитието е част от кампанията NowWeMOVE, която ппопуляризира ежедневната физическа активност и спорт за всички. От 2014 г. проектът в България се финансира от фондацията на Coca-Cola.

Близо 300 000 българи избраха миналата година стълбите вместо асансьора, а посланник на иницитивата бе г-жа Кристалина Георгиева, която взе активно участие и привлече след себе си хиляди последователи из цяла Европа.

„Тази година очакваме още повече съмишленици, които да се включат в инициативата като символично затворят асансьорите или ескалаторите в сградата си и подканят посетителите и служителите си да се раздвижат в този ден”, сподели Ласка Ненова, мениджър на кампанията за Европа, ръководител на сдружение BG Бъди активен и координатор на кампанията NowWeMOVE. „Всички желаещи да се присъединят към инициативата ще получат безплатно промо и информационни материали, които да им помогнат за анонсиране и организиране на събитието и уведомяване на посетители и служители за ползите от използването на стълбите”, разясни тя.

Всички дейности, част от Ден без асансьори, са доброволни, а достъпът до асансьорите и ескалаторите ще бъде гарантиран за хора с увреждания, намалена подвижност, заболявания, както и за тези, които не желаят да участват в кампанията. Повече информация за кампанията NowWeMOVE и Европейския ден без асансьори може да откриете на www.bgbeactive.org. Всички желаещи могат да попълнят форма за заявка за участие тук.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ