Протести в 15 града заради несправедливостта на банките

Протести в 15 града заради несправедливостта на банките

Протести в 15 града заради несправедливостта на банките

Граждански протест срещу несправедливата политиката на банките и частните съдебни изпълнители към техните клиенти организират четири неправителствени организации днес. Протестът, освен в София, ще се състои в още 14 града, съобщи за БНР Ангел Славчев, представител на "Граждански контрол".

„Като гражданска организация се борим вече повече от година и половина за отмяна на несправедливите регламенти, които са залегнали в нашето законодателство, довели до финансова катастрофа на стотици фирми и стотици хиляди български граждани. Не сме срещу това да има банки, но се противопоставяме на неравнопоставеността между банка и клиент. Противопоставяме се срещу законите, разписани в българското законодателство, даващи право на тези институции да си правят каквото пожелаят с клиентите, без значение, дали са им скъпи или не”, посочи Славчев.

Комитетът от четири неправителствени организации настоява за незабавен мораториум върху всички изпълнителни дела по реда на член 417 от Гражданско-процесуалния кодекс и за неговата отмяна. От този текст се възползват най-вече банките, защото той им дава възможност да предизвикат дело, а после да се установява дали този, срещу когото е заведено делото, наистина е длъжник.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ