Работещите в Манхатън - с най-високи средни заплати за САЩ

Работещите в Манхатън - с най-високи средни заплати за САЩ

Работещите в Манхатън - с най-високи средни заплати за САЩ

Най-високо средно годишно възнаграждение в Съединените щати се получава в Ню Йорк, по-точно кварталът Манхатън. Работещите в световноизвестния градски район вземат годишно средно по 96 941 долара, сочи статистика, цитирана от Си Ен Ен. В другия край на спектъра е окръг Катрън, Ню Мексико, където се получава най-малко.

Сумата от близо 97 000 долара в Манхатън е пресметната от данъчните служби на Щатите въз основа на анализ на данни за 2013 г. Анализаторите отбелязват, че освен регулярната заплата в тази статистика влизат и доходите от инвестиции и банкови лихви. За сравнение, средният доход в окръг Катрън е 16 280 долара – най-ниският за всички щати.

Когато става въпрос за доходи от инвестиции, огрък Тетън, Уайоминг, е на челното място, допълва bTV. Средната годишна заплата там е 47 715, но щатът не облага с данъци нито заплатите, нито доходите от инвестиции.

САЩ се нареждат на челно място във водещи класации за годишен доход на гражданите, със средните 42 050, получавани за труда в страната. На второ място е Ирландия, чиято икономика е фокусирана върху технологични индустрии. Ирландците печелят средно по 41 170 годишно. На трето място е Люксембург, като втори най-голям център за финансови инвестиции в света. Средният годишен доход там е 37 997.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ