29-годишна софиянка - най-младата милионерка у нас

29-годишна софиянка - най-младата милионерка у нас

259 души в България са декларирали пред НАП през тази година общо 545 млн. лв. От тях 13,5 млн. лв. притежава мъж на 63-годишна възраст от София. На богатство от 7,4 млн. лв. се радва жена от София на 29 години. Тя е най-младата милионерка у нас. 

Трима са най-богатите българи за миналата година, посочва bTV. Те са декларирали доходи по над 10 млн. лв за миналата година.

Жените в България по-рядко успяват да натрупат милион. От 260 души, изкарали половин милиард лева през миналата година, едва 29 са жени.

"Тази година виждаме нарастване на милионерите, както и нарастване на общата сума, която са получили. Мъжете са с много ясно изразено предимство спрямо жените в тази класация”, коментира говорителят на НАП Росен Бъчваров.

По отношение на формулата за забогатяване и паричен успех, макар и в неголеми размери, консултантът "Лични финанси” Стойне Василев допълва: "Благодарение на банките е твърде възможно да харчим повече отколкото получаваме, но това дългосрочно не е добра стратегия". Той казва, че всяко нещо, което не можем да си позволим и в бъдеще не ни носи приходи, е излишен разход.

Изключение от покупките на кредит е жилището. Според експертите обаче със заем трябва да се финансират най-много половината от стойността на имота.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ