Специализиран екип влезе във взривения завод

Специализиран екип влезе във взривения завод

Екип от четирима специалисти е влязъл около 10 часа със специализирана техника във взривилия се вчера завод за производство на боеприпаси в село Горни Лом, съобщи БТА. Вследствие на инцидента в неизвестност са 15 души.

Екипът е влязъл територията  на завода със специалния автомобил "военна котка". Той е брониран и в него има 4-ма души. По този начин 24-часовият срок, който по закон е даден за оглеждане на този обект, беше съкратен.

„Задача на екипа е да огледа за невзривени боеприпаси и да направи т. нар. проход, защото когато тези 24 часа от последния взрив изтекат, следователите трябва да могат да влязат и да работят спокойно, за да се установи откъде точно е тръгнал взривът. Това е решението на кризисния щаб, всичко се извършва под ръководството на окръжния прокурор на град Видин“, заяви пред „Фокус” министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов.

Йордан Бакалов коментира, че шансът да има оцелели след взрива е минимален, но ще бъде направено всичко възможно те да бъдат открити, ако има такива. Все още не може да бъде уточнен броят на хората, които са били на работа по време на взрива, каза още Бакалов.

По-рано е извършен и оглед на територията на фабриката от безпилотен самолет, като констатацията е, че двете сгради са напълно разрушени.

Виж още: Няма пострадали деца и ученици при инцидента в с. Горни Лом

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ