България

Политика

|

Общество

|

Щурмуваха барикадирал се в дома си мъж

Щурмуваха барикадирал се в дома си мъж

Щурмуваха барикадирал се в дома си мъж

След блокада, продължила близо 22 часа, спецотряд щурмува дома на 40-годишен мъж от симитлийското с. Черниче, който се барикадира снощи в него и на няколко пъти стреля по пристигналите спецчасти с газов пистолет. Васил Митков се залости в дома си след като по-рано в петък баща му е бил откаран в болница.

Първоначално се появиха информации, че Митков е пребил баща си. По-късно обаче кметът на селото обаче Иван Андонов заяви, че „случаят е малко преекспониран.” „Момчето е нестабилно психически, скарали са се с баща си и може да му е посегнал.”

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов пък обяви, че бащата не е бил бит, а е имал здравословни проблеми като се позова на сведения от прегледа, извършен в болница в Благоевград.

Васил има съпруга и две деца, които по време на разигралия се екшън не са били в къщата. Веднага след транспортирането на баща му, той се е барикадирал в дома си. По сведения на местни хора, мъжът страда от тежка страхова невроза след като бил жертва на отвличане преди две години. Тогава е бил в неизвестност близо седмица, а след завръщането си в селото, започнал да страни от хората и рядко излизал от дома си.

Притежавал е законно газов пистолет, което е предизвикало опасения от непредсказуеми действия от негова страна. Така се е стигнало и до решението за спецакция за обезвреждането му. Домът му бе отцепен снощи от полицейски части, които останаха на пост до ранни следобед днес. Сутринта Митков на няколко пъти е излизал на терасата и в двора, с пистолета в ръка. На няколко пъти в контакт с него са влизали с психолози. По техни твърдения „той е опасен и непредсказуем в действията си”.

Финалът на операцията бе днес към 14.30 ч., когато един от полицаите е успял да го убеди да излезе на терасата, за да разговарят отново с него. В това време барети са заобиколили къщата отзад и са го атакували. Митков е държал пистолета си, но не е произведен нито един изстрел. След залавянето му е бил откаран в болница.

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ