Нови covid-мерки влизат в сила за София

Нови covid-мерки влизат в сила за София

Нови covid-мерки влизат в сила за София

От днес със заповед на директора на Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) д-р Данчо Пенчев се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на област София-град за срок от 30 дни. 

Мерките предвиждат задължително носене на защитна маска за лице в лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, Център за спешна медицинска помощ, Столична регионална здравна инспекция, специализираните институции за предоставяне на социални услуги, аптеки, оптики и дрогерии.

Спазване на физическа дистанция от минимум 1,5 метра, хигиена на ръцете и дезинфекция на повърхности, редовно проветряване и работа от разстояние (надомна), при възможност. 

Провеждане на засилен сутрешен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични симптоми за COVID-19, както и за други остри заразни болести, както и всекидневен филтър в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни за наличие на потребители и персонал с клинични симптоми за COVID-19 и отстраняване на персонала от работа до установяване на диагнозата и клинично оздравяване, са също сред мерките, разписани в заповедта.

Противоепидемичните мерки могат да бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на област София-град. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ