Президентът на Шри Ланка избяга на Малдивите

Президентът на Шри Ланка избяга на Малдивите

Президентът на Шри Ланка избяга на Малдивите

Президентът на Шри Ланка Готабая Раджапакса пристигна на Малдивите, след като преди дни протестиращи щурмуваха дома и офиса му, както и официалната резиденция на премиера, на фона на продължаваща от 3 месеца икономическа криза, довела до сериозен недостиг на храни и гориво, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Раджапакса беше придружаван от съпругата си и двама охранители. Те пътуваха със самолет Ан-32 на военновъздушните сили на Шри Ланка, който пристигна в Мале, столица на Малдивите.

Президентът прие да подаде оставка под натиска на протестиращите. Премиерът Ранил Викремесингхе заяви, че също ще подаде оставка след създаването на ново правителство, информира БТА.

Депутатите приеха да изберат нов президент следващата седмица, но до вчера все още не бяха успели да сформират правителство, което да извади банкрутиралата страна от икономическия и политически колапс.

Обещаните оставки не доведоха до край на кризата. Протестиращи са обещали да окупират сгради на властите, докато всички лидери не подадат оставки.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ