Оценката на БСП за първите 100 дни на кабинета е негативна

Оценката на БСП за първите 100 дни на кабинета е негативна

Оценката на БСП за първите 100 дни на кабинета е негативна

БСП оценява негативно първите 100 дни на правителството, заяви Янаки Стоилов, заместник-председател на Националния съвет на БСП.

Той представи позицията на НС на партията за 100-те дни управление на правителството, предаде БТА. По-рано днес се състоя заседание на Националния съвет на левицата, на което е решено конгресът на партията да се състои на Цветница - 5 април.

По думите на Стоилов най-голямата заслуга на правителството е самият факт на неговото съществуване и това, че не се наложи провеждането на нови предсрочни избори.

Освен от четворната коалиция кабинетът е подкрепен от плаващи мнозинства в парламента, които обслужват финансово- икономически групи, като се стреми да омаловажи ролята на БСП, посочи Стоилов.

Според него има промяна в подхода и стилистиката на правителството. То следва политика на харчене за сметка на всички. Без да е осигурило средства, правителството натоварва бъдещите поколения.

Стоилов посочи, че кабинетът не си поставя ясни цели за развитието на страната и имитира реформи. Според БСП водещ е стремежът за стабилност до следващите избори. Правителството обаче не предприема мерки срещу злоупотребите в банковата система, а напротив - планира да вземе скандален заем от 16 млрд.лв.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ