Служебното правителство изпълнило 90% от поетите ангажименти

Служебното правителство изпълнило 90% от поетите ангажименти

Служебното правителство изпълнило 90% от поетите ангажименти

Служебното правителство е изпълнило 90% от поетите си ангажименти. Това заяви служебният министър-председател проф. Георги Близнашки.

„Може би процентът щеше да бъде и по-висок, ако не ставаше въпрос и за съпричастност от европейски институции. Изпълнихме основните си ангажименти. Организирахме честни избори за 43. Народно събрание, подготвихме и проекта за актуализиран бюджет, възстановихме нормалния диалог с ЕК, стартирахме дейността по реформите в енергетиката,разработихме актуализирана реформа за съдебната система, одобрихме Националната програма „България в НАТО и европейската отбрана – 2020“, обясни проф. Близнашки.

Той посочи, че служебният кабинет е подготвил редица законопроекти, които не търпят отлагане и ще бъдат внесени в Народното събрание. „Първата точка от дневния ред на НС трябва да бъде свързана с актуализацията на държавния бюджет за тази година. Надявам се, че следващият кабинет ща продължи дейността за създаване на устойчив модел за пенсионна реформа“, допълни Близнашки.

Припомняме, вчера правителството внесе в парламента проекта за актуализация на бюджета. Исканите корекции най-общо са за вдигане на бюджетния дефицит до 3,6%, което означава, че автоматично страната ни влиза в нарушение на договореностите от Маастрихт. В цифрово изражение това означава дефицитът да достигне 3,152 млрд. лв., което е с 1,51 млрд. над планирания в края на миналата година.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ