43. Народно събрание започва работа

43. Народно събрание започва работа

43. Народно събрание започва работа

Новоизбраното 43. Народно събрание ще проведе първото си заседание от 14 ч., съобщиха от пресцентъра на парламента. Събранието се свиква с указ на президента Росен Плевнелиев, издаден на 21 октомври 2014 г. и ще бъде предавано пряко по БНТ и БНР.

Съгласно Конституцията, първото заседание на Народното събрание ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител, който ще произнесе слово. В 43-ото, както и в 42-ото Народно събрание, това е Стефан Данаилов.

На първото заседание народните представители ще положат следната клетва: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се".

В пленарната зала ще прозвучат химнът на Република България и химнът на Европейския съюз. След това президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение. Изявления ще направят представители на представените в НС партии и коалиции. На заседанието ще бъде избран председател на 43. парламент. След края на заседанието се предвижда обща снимка на официалния вход на Народното събрание.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ