Асен Василев призован на разпит в прокуратурата заради заплахите към Радостин Василев

Асен Василев призован на разпит в прокуратурата заради заплахите към Радостин Василев

Асен Василев призован на разпит в прокуратурата заради заплахите към Радостин Василев

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев е призован да се яви на разпит в Софийската районна прокуратура в 10 часа. По неофициална информация причината са твърденията на Радостин Василев, че има заплаха за живота му, предава bTV. 

В петък Радостин Василев пусна запис от онлайн заседание на "Продължаваме промяната", който доведе до политическа буря и замразяване на преговорите за правителство с втория мандат.

"Бях извикан като свидетел за заплаха срещу Радостин Василев. Казах им, че не знам за такава заплаха". Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев след като излезе от  Софийска районна прокуратура. Разпитът на Василев продължи около час. "Не се притеснявам от разпита в прокуратурата. Дори не знам за какво ме викат от държавното обвинение", заяви той преди да прекрачи прага на Софийска районна прокуратура. "Не знам и защо Радостин Василев се притеснява и от какво, така че да е с охрана от ДАНС", каза още Василев.  Допълни, че идва сам, защото няма нужда от подкрепа.

 Той е извикан заради оплакванията на Радостин Василев, че има заплаха за живота му. Отцепилият се от "Продължаваме промяната" депутат в петък пусна записи от националния съвет на партията. Той е и с назначена от прокуратурата охрана. Вчера на разпит бе призован и другият съпредседател на ПП Кирил Петков. Той обаче не се яви, тъй като е в чужбина.

Прокуратурата се самосезира и разследва принуда и заплаха спрямо отцепилия се депутат, който е охраняван от полицията по искане на прокуратурата. Вчера на разпит бе призован и другият съпредседател на "Продължаваме промяната" - Кирил Петков. Той обаче не се яви, тъй като е в чужбина. Петков съобщи в социалните мрежи, че е в Братислава на среща с европейските лидери на конференция за дезинформацията и руската намеса. . 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ