Борисов: Визитата на Зеленски ще е много добър знак за евроатлантическата общност у нас

Борисов: Визитата на Зеленски ще е много добър знак за евроатлантическата общност у нас

Зеленски е един от хората, които определят световната политика, водейки война с агресора Русия. Подобно посещение би било много добър знак за евроатлантическата общност в България. Признание за всичко, което прави България последните месеци. Ще се видим с него, ако има такава визита. Много ме притесняват проблемите в АЕЦ "Запорожие", за която трябват гаранции, че няма да се превърне в ядрена бомба. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Световната общност да гарантира, че тази АЕЦ няма да се превърне в ядрена бомба. Замърсеният уран хилядолетия няма да се изчисти. Не трябва да има такава авария", каза той.

По отношение на вчерашното изявление на бившия главен прокурор Иван Гешев, Борисов коментира: "То показва, че всичко, което направи в последните си дни като главен прокурор, е било в подготовка на политическия му проект. Въпреки че ме накараха да кажа, че няма да коментирам развеждането ни като мечки по прокуратурите - в единия случай ме питаха дали съм чел вестник "Марица" и списание "Лайфстайл" и какво съм имал предвид, че след 5 години ще се оженя. Във ВКС дойдоха трима прокурори ме попитаха защо съм поискал оставката на Гешев", разкри той.

По думите му самият Борисов е питал дали са викали други политически лидери и тогава защо викат него. "Призовах ги да дойдат и другите лидери и да разпитат не само мен, а и тях за другите неща", обясни той.

Относно отменената от ГЕРБ вчера лидерска среща с ППДБ, Борисов коментира, че по принцип лидерските срещи не са фиксирани. Те могат да се провеждат и по три пъти на ден, ако е необходимо.

"Вчерашният ден имаше няколко важни решения, които трябваше да се вземат, и с Кирил Петков бяхме в непрекъсната комуникация, за да се проведат комисията по енергетика, комисията по отбрана - да вземат необходимите решения относно декларацията за подкрепа на Украйна за членството й в НАТО, декларация за ВСС да не избират главен прокурор в този състав и др. Днес ще се видим. Това са работни срещи. За 10:00 часа ще се видим, но това не са срещи, от които ще произлизат новини", обясни лидерът на ГЕРБ. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ