БСП заседава и реши - разграничава се от министрите социалисти в служебния кабинет

БСП заседава и реши - разграничава се от министрите социалисти в служебния кабинет

БСП заседава и реши - разграничава се от министрите социалисти в служебния кабинет

БСП се разграничава от тримата министри в служебния кабинет - Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев, които са част от Националния съвет на БСП. Това заяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя допълни, че не са имали намерения тримата да бъдат изключвани и те остават членове на партията. 

"Разграничаваме се от членовете на Националния съвет, назначени за служебни министри в нарушение на устава на партията. Не носим никаква политическа отговорност техните действия, както и на цялото правителство. Смятаме за недопустима намесата на президентската институция във вътрешнопартийни дела на политически партии и в частност на БСП. Тези, които са назначени за министри, зам.-министри, областни управители и зам.-областни управители, участват в това правителство в личното си качество, а не с мандат от БСП и не като представители на партията", категорична бе Нинова.

Тя подчерта, че БСП няма да носи политическа отговорност за действия на тримата служебни министри оттук нататък, както и за тези на цялото правителство.

Лидерът на БСП обясни, че Левицата тръгва в пълна мобилизация към предсрочните избори. Днес Националният съвет е одобрил водачите на листи, избран е предизборен щаб с председател Борислав Гуцанов и е приета коалицията, с която ще се участва във вота. 

Корнелия Нинова съобщи още, че има промени в коалиционната структура на "БСП за България". "В коалицията остават тракийските дружества и "Екогласност", отпадат "Нова зора" и комунистическата партия, но подписваме нови споразумения за подкрепа, извън тясната коалиция, с която ще се явим, с около 10 леви партии", поясни Нинова. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ