България

Политика

|

Общество

|

Донев: Коалиционната формула за правителство е неизбежна

Донев: Коалиционната формула за правителство е неизбежна

Донев: Коалиционната формула за правителство е неизбежна

С вота си българските избиратели решиха - коалиционната формула за създаване на редовно правителство е неизбежна. Това заяви премиерът Гълъб Донев на правителственото заседание.  Служебният министър-председател отчете, че изборите са преминали спокойно и напълно прозрачно и поздрави всички, ангажирани с организирането им - министрите Демерджиев, Милков, Тодоров и техните екипи. 

"В следващите дни президентът на Републиката ще свика 48-ото Народно събрание и въпреки всеобщите очаквания, ние се надяваме то да има дълъг живот, защото най-добре познаваме сериозната необходимост от ефективно работещ парламент", допълни той.

Според него, ниската избирателна активност и високият вот в полза на "Не подкрепям никого" са повод не само за анализ, но и за преосмисляне на политическото поведение.  "Хората, които не са подкрипили никого, задължават политиците да предложата своя по-добра версия", каза Донев. Той пожела дълъг живот на следващия парламент, и очерта, че основната задача на служебното правителство е законопроектите по Плана за възстановяване. 

Той отличи Атанас Пеканов и Крум Зарков, които са свършили много работа по плана. Донев призова министрите си да не губят мотивация и енергия за работа в седмицата, която им остава. "Най-доброто средство за справяне с лъжите са реалните резултати от добре свършената работа", допълни служебният премиер. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ