Христо Иванов след срещата с ПП: Важно е страната да се стабилизира в рамките на първия мандат

Христо Иванов след срещата с ПП: Важно е страната да се стабилизира в рамките на първия мандат

Христо Иванов след срещата с ПП: Важно е страната да се стабилизира в рамките на първия мандат

За нас е важно страната да се стабилизира и да бъде излъчено управление в рамките на първия мандат. Трябва всички да подходим отговорно, за да предотвратим разделение в обществото и четвърти поредни избори. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов след срещата с представителите на "Продължаваме промяната", които днес започнаха консултации в опит да намерят подкрепа за нов кабинет в рамките на 47-то Народно събрание. На срещата от страна на "Продължаваме Промяната" участваха Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров, а от страна на "Демократична България" - Атанас Атанасов, Владислав Панев и Христо Иванов.

"Ще участваме с целия ресурс, който имаме - политически и парламентарен", ангажира се съпредседателят на "Демократична България". Той допълни, че са благодарили на Кирил Петков за свършеното през последните 6 месеца, което дава много добра основа, от която да се продължи напред.

Двете партии са обсъдили програмата като споделят оценката следващият кабинет да се стъпи върху една много ясна програма, която да вада посока, и да дава база, на която през конкретни теми в парламента да се търсят национални съгласия, да извежда приоритети. Христо Иванов добави като тема в програмата конституционната реформа, енергийната независимост, Шенген и Еврозоната. Също така укрепване на сектор "Сигурност" и модернизиране на армията. Към темата за образованието, посочи той, бихме искали да добавим по-активна дейност по отношение на културната дейност и демографията. 

Христо Иванов каза, че излиза от срещата с оптимизъм. "Тласкането на страната към избори е безотговорно и ще бъде наказано от избирателите. За мен това е най-важният залог, колкото и да е сложно, мандатоносителите и Асен Василев ще успеят", каза съпредседателят на "Демократична България".

Той очаква сега да бъде изградена много по-добра конструкция на кабинет и заяви, че е удовлетворен от това, което са обсъдили като идеи с представителите на "Продължаваме промяната". "Смятаме, че запазвайки онези ангажименти, които сме поели пред българските избиратели, по необходимост трябва да успеем да комбинираме промяната с една смислена диалогичност по национални теми и прозрачност", каза Иванов.

Утре следобед "Продължаваме промяната" ще имат среща с депутатите от ИТН, които са се отделили от парламентарната група. По думите на Василев, структура и персонален състав на правителството не са обсъждани на този етап. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ