Лидерската среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се провали за втори пореден ден

Лидерската среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се провали за втори пореден ден

Лидерската среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се провали за втори пореден ден. Това се случва въпреки обещанието, което си дадоха преди седмица двете коалиции срещите помежду им да се провеждат регулярно всеки вторник в присъствието на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел и на тях да се обсъжда какви въпроси влизат за обсъждане в Народното събрание. 

Очакваната вчера втора поред и по предварително обявения график среща се отложи. Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков се аргументира с нуждата от "стиковане на графици", а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни, че двете формации са в постоянен контакт и че за срещите им не бил фиксиран точен ден. 

Засега не става ясно точно кога ще се проведе лидерската среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Въпреки потвърждението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов преди началото на пленарното заседание, че ще се отзове на поканата за среща, той си тръгна, без да разговаря с представителите на ПП-ДБ. 

От ПП-ДБ поясниха, че днешното отлагане се дължи на "логистични съображения" от страна ГЕРБ. Дори идването на премиера Николай Денков не помогна лидерите на двете формации да се съберат. Денков остана 20-ина минути в кабинета на председателя на парламента и си тръгна, без да направи какъвто и да е коментар.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов призова  през медиите лидерът на ГЕРБ да преосмисли позицията си. "Въпросът не е постоянно да сме в контакт, а да има структуриран процес на вземане на решения. От гледна точка на това да има ясни ангажименти – какво сме се разбрали, как се случват нещата и как се изпълняват тези ангажименти. Това важи и за двете страни", добави той. 

Запитан каква е причината за новото отлагане, Иванов обясни:" Доколкото разбирам, пак някакви логистични съображения".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ