Независимият депутат Иво Атанасов: До петък ще стане ясно има ли шанс нов кабинет

Независимият депутат Иво Атанасов: До петък ще стане ясно има ли шанс нов кабинет

Независимият депутат Иво Атанасов: До петък ще стане ясно има ли шанс нов кабинет

Искаме да се запознаем с програмата, по която ще работи правителството и НС, за да направим своите анализи и всеки от нас отделно да прецени дали ще подкрепи това правителство или не. Това заяви в ефира на БНТ независимият депутат Иво Атанасов, който се отцепи от групата на ИТН.

Атанасов иска да знае как ще се работи по план и график във връзка със законодателната дейност на НС, какви задачи и цели има правителството и каква е времевата рамка. "Ние сме много различни като хора. С напускането на ИТН всеки един се почувства свободен във взимането на решенията", каза Атанасов.

Той е категоричен, че ПП не са предлагали пари на независимите депутати и не са им обещавали постове. "На нас Кирил Петков не ни е предлагал нищо. Нито парични суми, нито постове. При срещата с него ни запозна с политиката и целта, която има ПП и търсеше съмишленици и ние в много от случаите сме на едно и също мнение. Това, което ни обединяваше в ИТН, беше борбата с престъпния модел на ГЕРБ и придворните на ГЕРБ. Нито ни е обещавал, нито ние сме искали нещо", каза Атанасов и добави, че за себе си няма намерение да иска нещо.

И шестимата независими депутати са нямали изисквания за постове. "В личен план ме интересува да направя анализ за намеренията на тройната коалиция. Но ме интересува и персоналния състав на това правителство. Може да има съвпадения по програмите, но в персоналния състав, ако има лица, в които има съмнение, че няма да свършат определена работа, ще изкажем мнение. По-важни са политиките, но са важни и лицата", каза Атанасов.

Независимият депутат Иво Атанасов прогнозира, че имената на министрите ще станат ясни, след като ПП съберат подкрепата на 121 депутати. В ИТН, по думите му, е било пълно затъмнение. Със Слави Трифонов не са се виждали последната една година. За действията на ръководството са разбирали от социалните мрежи, от новините и колеги депутати.

Обясни, че 6-тимата независими депутати са напуснали ИТН поради несъгласие с политиката, която се е провеждала от ръководството - неспазване на устава на партията, лошо отношение и незачитане мнението на структурите на партията, на депутатите, членове и симпатизанти.

"Не сме напуснали партията, за да станем част от друг проект", уточни Атанасов. Той каза, че вчера на срещата с ПП са били петима, защото шестият - Кирил Симеонов не е бил в София, но утре той ще се срещне с преговарящите от ПП.

Атанасов прогнозира, че е възможно ПП да звънят на някои депутати, за да ги поканят на преговори, но каза, че самият той не се е обаждал на никого. Не е разговарял и с Елена Гунчева от "Възраждане" и не знае дали ПП имат уговорки с нея. Не коментира дали Виктория Василева от ИТН ще напусне НС, но я определи като "най-качественият човек в ръководството на партията". Смята, че засега математиката не е в полза на новия проектокабинет. До петък трябва да стане дали има шанс. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ