Петков: Създаваме дружеството зa спешна медицинска помощ по въздух

Петков: Създаваме дружеството зa спешна медицинска помощ по въздух

Петков: Създаваме дружеството зa спешна медицинска помощ по въздух

Днес създаваме дружеството, което ще може да извършва спешна медицинска помощ по въздуха. Това съобщи премиерът в оставка Кирил Петков в началото на редовното заседание на Министерски съвет.

"Правителството вече пусна обществена поръчка за шест хеликоптера, които ще бъдат финансирани по Плана за възстановяване и развитие. България най-накрая ще има спешна медицинска помощ, която ще може да помага на българските граждани в 60-те минути след инцидента или т.нар златен час. Това е една огромна победа за българското правителство и за хората", посочи Петков. 

Министър-председателят в оставка заяви, че днес ще бъдат изплатени и парите за хотелиерите. "Днес ще се приеме 80 милиона да бъдат платени от евросредства за украинските бежанци. Ето така помага българската държава - даваме пари на българските хотелиери, финансирани от европейски програми", обясни Петков. 

Той разказа и за вчерашната проверка в ТЕЦ "Брикел" в Гълъбово. "В проверката бяха включени РЗИ, РИОСВ, Пожарна безопасност, Инспекцията по труда, както и доклад към ДАНС как Христо Ковачки е свързан с управлението на "Брикел". Нещата, които установихме, ни потресоха. В момента на проверката имахме 15 пъти над нормата нивата на серен диоксид и 27 пъти над нормата финни прахови частици. Дори екипът, който проверяваше и прекара 2 часа на обекта, се почувства зле само след 2 часа. Не мога да повярвам, че в тези условия работят български граждани и ще чакам в къс срок институциите да ми дадат доклад, за да видим какви да са следващите стъпки във връзка с това замърсяване, което се случва ежедневно на този обект", каза още премиерът в оставка. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ