Петков: Мария Габриел е пример за смелостта и способностите на дамите в политиката

Петков: Мария Габриел е пример за смелостта и способностите на дамите в политиката

Петков: Мария Габриел е пример за смелостта и способностите на дамите в политиката

В дългата нощ, в която ПП трябваше да вземе съдбоносно решение за втория мандат, имаше много емоции, мнения, квалификации. Имаше и непрецизен изказ от моя страна за г-жа Мария Габриел, затова бих искал да кажа ясно личното си мнение за нея. Считам, че Мария Габриел е пример за смелостта и способностите на дамите в политиката. Това написа във фейсбук профила си съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. 

"Дълбоки уважения към нея и към всяка дама, взела решение да превърне политиката в призвание. Знам колко е трудно да се решиш на тази крачка и още повече да останеш. И също толкова добре знам колко е необходимо и безценно. С такива примери вярвам, че изпращаме силно послание и мотивация повече жени да разберат, че мястото на всяка от вас е точно там, където си изберете", добавя Кирил Петков. 

Коментарът му за Мария Габриел дойде малко след като тя заяви пред журналисти, че ще направи изявление днес следобед, но без да уточнява темата, по която ще говори. 

"Следобед ще ме чуете. На мен ми е много важно в Изпълнителната комисия да знаят моето мнение и моето виждане и това смятам да направя днес", каза Мария Габриел, но отказа да коментира изнесения запис от Радостин Василев от ПП-ДБ, в който се споменава и нейното име. 

В записа на Василев няколко пъти се споменава името на бившия еврокомисар и се твърди, че по време на преговорите почти се е разплакала. В интервю пред bTV председателят на парламента Росен Желязков беше категоричен, че не е вярно, че Мария Габриел плакала и обяви, че това твърдение е обидно. 

По този повод Мария Габриел отговори: "Винаги съм усмихната и не бива да се бъркат емоциите с твърдостта, принципността, прозрачността и принципите, които се спазват отначало докрай".

Желязков обаче намекна, че като извинение към нея от ПП-ДБ може да ѝ предложат тя да вземе втория мандат, но уточни, че все още е обсъдил това с Мария Габриел.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ