Резултатите на ЦИК: Надпреварата за кметове в малките градове в област Пазарджик 

Резултатите на ЦИК: Надпреварата за кметове в малките градове в област Пазарджик 

Резултатите на ЦИК: Надпреварата за кметове в малките градове в област Пазарджик 

Къде предстои втори тур в област Пазарджик и къде бяха избрани кметове вчера според резултатите на ЦИК. Балотажи ще има в Батак, Брацигово, самият Пазарджик, Панагюрище.

В Батак на първия тур на местния вот печели Георги Харизанов от "БСП за България", който в конкуренция с други трима кандидати печели 53.21%. 

В Белово на балотаж отиват Костадин Варев от СДС с 45.48% и Стойко Стефанов от "Алтернатива на гражданите" с 33.07%. 

За кметското място в Брацигово на втори тур ще премерят сили Надежда Казакова от ГЕРБ, получила 41.66% от гласовете, и Мария Мадарова от "Движение нашият град" с 23.64% от вота. 

Велинград избра кмет още на първия тур. Това е Костадин Коев от ГЕРБ, който в конкуренция с други трима кандидати спечели 55.56% от гласовете. 

Подобно е положението и в Лесичово. Там за кметското кресло премериха сили петима кандидати, а жителите избраха с 54.62% поста да заеме Серьожа Лазаров от "Съюз на свободните демократи" (ССД-БЗНС). 

Кой ще бъде кмет на Пазарджик ще стане ясно на втория тур в неделя. За мястото ще се борят Тодор Попов, издигнат от местната коалиция "Новото време", който получи 39.31%, и Петър Куленски от ПП-ДБ, който взе 16.17% от гласовете на избирателите. 

С по-малко от 3% разлика помежду си на втори тур за кмет на Панагюрище един срещу друг ще се изправят Желязко Гагов с 48.11% и Никола Белишки от ГЕРБ. 

В Пещера кметския стол печели Йордан Младенов, събирайки 64.74% от гласовете. Там кандидатите бяха общо петима. 

Със 72.72% на първия тур за кмет на Ракитово е избран Георги Холянов от БЗНС, който успя да се пребори в конкуренция с още двама опоненти. 

Сходна е ситуацията в Септември. За кметското кресло се бориха четирима кандидати, а гласоподавателите със 74.21% избраха за кмет Васка Рачева от местна коалиция "Развитие за Септември и региона". 

Стрелча също има избран кмет на първия тур и това е Георги Павлов, който успя в конкуренция с опонента си да събере 90.33% от гласовете. 

Единственият кандидат за поста кмет на Сърница Неби Бозов от ДПС беше избран с 96.43% от гласовете на избирателите. Останалите са посочили "Не подкрепям никого". 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ