Mtel Media Masters се завръща

Mtel Media Masters се завръща

Mtel Media Masters се завръща

След едногодишно прекъсване, конкурсът Mtel Media Masters се завръща. От 1 септември тази година,  журналисти от всички национални и регионални медии ще могат да кандидатстват в четвъртото му издание. Тази година, към традицията да се отличават най-добрите публикации при отразяване на темите как технологиите и иновациите променят живота, се добавя и нов фокус – научна журналистика. В тази категория ще бъдат премирани журналисти, успели да събудят интереса на широката публика към науката и научните изследвания, съобщиха организаторите на пресконференция днес

В журито на конкурсао тази година са: Весислава Антонова, журналист и член на Управителния съвет на Центъра за развитие на медиите (ЦРМ), който е партньор на инициативата от 2011 година; Гергана Паси, посланик на новите технологии на България към Европейската комисия; доц. д-р Леандър Литов, ръководител на българския екип към Европейския център за ядрени изследвания CERN; Любов Костова, мениджър на Британския съвет за България; Миролюба Бенатова, разследващ журналист; Никола Балов, блогър; Орлин Спасов, изпълнителен директор на фондация „Медийна демокрация“, която става партньор на тазгодишното издание на проекта.

Конкурсът дава възможност да бъдат отличени качествени текстове по теми, които често остават в медийната периферия за сметка на политиката, поясни Велислава Антонова. „Това не означава, че ще дискриминираме материали, показващи връзката между политика и технологии“, добави Орлин Спасов от фондация „Медийна демокрация“. Журито беше единодушно, че няма да толерира скрита реклама. „Ще търсим задълбоченост, а не корпоративна угодност“, каза журналистът Миролюба Бенатова. По думите на блогъра Никола Балов много важен ще бъде също авторският поглед и нестандартната гледна точка към темите.  

По традиция конкурсът ще се проведе в три категории:

  •  Печатни медии
  • Електронни медии
  • Информационни агенции и нови медии.

Всеки кандидат ще може да участва с до три свои авторски материала, публикувани или излъчени в периода от 1 януари до 30 септември 2014 година. Кандидатурите ще бъдат приемани от неправителствените организации, които са партньор на проекта – Център за развитие на медиите и фондация „Медийна демокрация“. Те ще подпомагат работата на независимото жури.

Както в досегашните издания на конкурса, журито ще определи победителите според няколко основни критерия за оценка – информативност, обективност, аналитичност, собствен стил, творчески и нестандартен подход към темата.

Победителите ще бъдат обявени на церемония, планирана за края на октомври.

Повече информация за предишните издания на конкурса можете да видите тук:

https://www.youtube.com/watch?v=0mHNa5WrorQ

https://www.mtel.bg/medien-tsentar-mtel-media-masters

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ