„Казвам се Дилън и съм аутист“

„Гласът на Дилън“. Така се казва нова, трогателна видео кампания на Apple, която разказва действителната история на младия Дилън Бармейк от САЩ. Дилън е хубаво момче, което допреди няколко години не е могло да говори, защото има аутизъм. След това му подарили нов таблет iPad. 

Благодарение на таблета, пред 16-годишния Дилън се открива изцяло нов начин да комуникира с останалите и със света, да казва какво мисли, какво чувства - благословия, която мнозина сред здравите днес не оценяваме. Дилън преживява същинско второ рождение с този нов, технологичен начин да общува, след като заради аутизма се ражда с липса на вербални способности. 

Клипът започва с думите "Казвам се Дилън и съм аутист" - с гласа от таблета момчето казва какво мисли. В последните кадри се вижда, че устройството е помогнало на момчето дори да изрече свое слово по време на завършването си пред випуска в средното училище. Още за Дилън разказва и втори клип на Apple - "Пътят на Дилън". "Да не можеш да говориш не означава, че нямаш какво да кажеш", казва майката на Дилън в кадрите. Тя посочва, че е разбрала за аутизма на Дилън когато е бил на 2 годинки. Двете видеа са изготвени от рекламната агенция дългогодишен сътрудник на Apple - TBWA\Media Arts Lab в Щатите.

Силните реклами следват и друга кампания от преди няколко седмици с участието на актрисата Оливия Уайлд, посветена на хората с аутизъм и нуждата да ги възприемаме като всички останали. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ