Броят на загиналите в Египет надхвърли 520

Броят на загиналите в Египет надхвърли 520

Броят на загиналите в Египет надхвърли 520

Властите в Египет твърдят, че убитите от силите за сигурност в страната хора при ислямисткия протест на открито в Кайро е достигнал 525 души. Ранените са 3717. Повечето от жертвите са в столицата, но е имало и насилие в други части на Египет, информира Би Би Си.

Смята се, че окончателният брой на жертвите ще бъде още по-голям – официалното им преброяване не включва починалите в болница. Поддръжниците на сваления миналия месец президент Мохамед Морси твърдят, че те надхвърлят 2000 души. Ислямистите са прибрали телата на мнозина от загиналите в местната джамия, затова преброяването става още по-трудно.

Кореспондентът на Би Би Си Калед Езелараб съобщава, че в покрайнините на джамията, разположена до основния протестен лагер на площад "Раба ал-Адауия" в Египет са открити телата на най-малко 140 убити.

Временното правителство в страната, което пое властта на 3. юли, обяви извънредно положение. САЩ и няколко други държави заклеймиха насилието на египетските сили за сигурност, което турският премиер Реджеп Ердоган описа като "много сериозно клане".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ