Взрив в руска мина уби четирима и остави 26 души под земята

Взрив в руска мина уби четирима и остави 26 души под земята

Взрив в руска мина уби четирима и остави 26 души под земята

Експлозия на метан в мината "Северная" в руския град Воркута погуби четирима миньори и затрупа още 26 под земята, предаде агенция ТАСС. 

Загиналите са били в противоположни краища на мината, далеч от взрива. 

Организирани са спасителни операции. В тях участват 481 души и 94 машини. Усилията за спасяване се затврудняват от образуванели се големи запушвания и гъст дим.

"26 души, които са били точно в епицентъра на взрива на дълбочина 780 м., са все още под земята. Спасителната операция продължава, ние не губим надежда", заяви Андрей Харайкин, говорител на АО "Воркутауголь", част от който е мината "Северная". 

По време на инцидента под земята са били 110 души. В първите няколко часа на повърхността са изведени 80 миньори, осем от които са били хоспитализирани.

"Спасителите използват всички възможни средства, за да се установят връзка със затрупаните. Увеличава се районът за търсене, постоянно се осъществява мониторинг на въздуха за наличие на метан", съобщават от Министерството на извънредните ситуации в Русия. 

Руският президент Владимир Путин е поръчал създаване на правителствена комисия за разследване на причините за трагедията и за ликвидация на последствията от аварията в мината. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ