ДАЕШ пусна видео с възхвала на атентатите в Париж и нови заплахи

ДАЕШ пусна видео с възхвала на атентатите в Париж и нови заплахи

ДАЕШ пусна видео с възхвала на атентатите в Париж и нови заплахи

Терористичната групировка ДАЕШ разпространи прогагандно видео с възхвала на атентатите от 13 ноември в Париж и нови заплахи към Франция и президента Франсо Оланд.

Видеото е дълго малко повече от 15 минути и показва 9 от предполагаемите участници в атентатите в Париж и Сен Дени. Няма нищо за Салах Абдеслам – единствения член на групата атентарори, който оцеля и засега не е заловен.

Видеото бе публикувано в мрежата Алхайат медия център, често използвана от джихадистите, съобщават информационните агенции. То е колаж от архивни снимки от атентатите, при които загинаха 130 души, изявления на някои от нападателите, сцени на насилие и песни в прослава на джихада. Смята се, че е заснето в Рака - оределяна като столица на ДАЕШ, малко преди нападенията.

В заплахите срещу Франция и Оланд  ДАЕШ прави пряка връзка с въздушните удари на международната коалиция и терористичните акции на джихадистите в Европа.

„Нито една заплаха няма да ни накара да се усъмним какво да правим в битката срещу тероризма“, коментира Франсоа Оланд, който е на посещение в Индия. Той добави, че страната му няма да отстъпи пред нищо - нито пред мерките за защита, нито пред свободите си.

Видето, озаглавено "Убивай ги навсякъде, където ги намериш", завършва с кадри от гласуването в британския арламент на резолюцията, разрешаваща участието на кралските ВВС в авиоударите срещу ДАЕШ в Сирия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Неизвестно за известните: Сладкарят Пиетро дава на света яйцата Kinder след гаф
Вратовръзката на Чарлз III на конференцията за климата - намек за разрешаването на спор между Лондон и Атина?
Уроци по мъдрост от Уорън Бъфет
На днешната дата, 2 декември. Рождениците днес
Ненаученият урок: Защо инвеститорите попадат в капана на технолегендите
Три урока от „Лабораторията за щастие“ на Харвард, които ще променят живота ви
12 кампании, въплъщаващи празничния дух на 2023 г.
McDonald's промени рецептата за Big Mac заради нарастващата конкуренция от други вериги