Денис Родман: Ким Чен Ун има дъщеря

Денис Родман: Ким Чен Ун има дъщеря

Денис Родман: Ким Чен Ун има дъщеря

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун има дъщеря на име Джу Ае, заяви баскетболната легенда Денис Родман, който посети тоталитарната държава и бе специален гост на партийния й вожд в рамките на визита, определяна от него самия като „баскетболна дипломация”. Родман сподели впечатления, цитиран от британския вестник „Гардиън”. Той е най-известният американец, посетил КНДР след смъртта на бившия ръководител на републиката и баща на Ким Чен Ун - Ким Ир Сен.

Спортистът разказа, че е прекарал известно време „с фелдмаршал Ким и семейството му край морето” в Северна Корея и описа държавника като „добър баща” с „хубаво семейство”.

Ким Чен Ун управлява една от най-тайнствените затворени държави в света. Сравнително малко се знае за личния му живот, отбелязва Би Би Си. През миналата година бяха разпространени снимки на съпругата му Ри Сол Джу, които създадоха спекулации, че е бременна, но информацията не беше официално потвърдена. Северна Корея потвърди, че тя е жена на лидера и първа дама през юли 2012 г. – месец след като се появи редом до него на публично място за първи път.

Денис Родман посети Северна Корея два пъти тази година. Запитан от репортери в Пекин дали е преговарял за освобождаването на сънародника си Кенет Бей, който бе арестуван в страната през ноември 2012 г. и осъден на 15 години каторжен труд през май, баскетболистът заяви, че „да пита за Бей не е негова работа”.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ